Tradiční kuchyně

Ačkoli rostou na Maledivách banánovníky, ananas, kokosové palmy a mango, hotelové resorty nabízejí mezinárodní jídla, italské, francouzské, středomořské, čínské i arabské kuchyně. Dovoz potravin je zejména z Indie a Srí Lanky. V místní kuchyni převládají prvky blízké indické kuchyně, většinou ostrá a hodně kořeněná kari (riha) a chilli, často dochucená kokosovým mlékem. Přílohou bývá rýže nebo chlebové placky (roshi) z nekynutého těsta. Ze zeleniny se převážně používá česnek a cibule, dalšími běžnými součástmi jídla jsou chilli papriky, citrónová šťáva, kokos a rýže.
Na jídelníčku místních obyvatel převažuji ryby (mas), většinou smažené na oleji, zejména barakuda a tuňák, a mořské plody (sépie, chobotnice, krevety, langusty, mušle). Ovšem v nabídce pro turisty je maso i kuřata. Vzhledem k omezenému množství zdrojů je místní kuchyně vynalézavá, ale tradičním jídlem je rybí polévka a rýže s chilli a cibulí.
Většina resortů však nabízí mezinárodní kuchyni a tak není problém uspokojit chutě každého klienta.
Jediným přirozeným sladkovodním zdrojem vody je na Maledivách déšť. Zajištění přísunu pitné vody je kvůli tomu velice obtížným úkolem. Všechna letoviska jsou vybavena přístroji na odsolování mořské vody. Nabídka alkoholických a nealkoholických nápojů je však na všech resortech dostatečná a široká.